Tuin- en landschapsinrichting, Hovenier, Techniek en mechanisatie, Loonwerk, Veehouderij, | Boxtel

Niveau
MBO Niveau 1, MBO Niveau 2, MBO Niveau 3, MBO Niveau 4, MBO Meerdere Niveaus
Aanbieder
Yuverta MBO
Terug naar het overzicht

Over op deze opleiding

De informatie over deze opleiding is door Yuverta MBO voor het laatst bijgewerkt op 19 juni 2023

Entreeopleiding (niveau 1 | BBL)

In 1 jaar ontdek je wat bij jouw past en stroom je vervolgens door naar een niveau 2 opleiding of naar een baan. In deze groene entreeopleiding kom je 1 dag per week naar school. De overige dagen werk je in de groene sector. In deze opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Loonwerk groen, grond en infra BOL (niveau 2, 3 en 4)/ gecombineerde leerweg BOL/BBL (niveau 2 en 3)

Aan de slag op het land met grote tractoren en landbouwmachines? Jij bent verantwoordelijk voor het zaaien en oogsten van mooie landbouwproducten. Er is veel aandacht voor veiligheid en duurzaamheid. Nieuwe technieken zoals het werken met drones en GPS komen aan bod in deze opleiding. Interesse in grondverzet? Ook cultuurtechniek vind je in deze opleiding.

Techniek en mechanisatie BOL (niveau 3 en 4)

Hou je van sleutelen? Kom je dan laten inspireren door deze brede monteursopleiding. Je gaat aan de slag met mobiele werktuigen (landbouwvoertuigen, maar ook kranen en heftrucks). Na deze opleiding los jij alle technische storingen zo op. Je kennis van hydrauliek, metaalbewerking, elektrotechniek en besturingstechniek komen daarbij zeker van pas. Er is volop werk in de techniek! 

Veehouderij BOL/gecombineerde leerweg BOL/BBL (niveau 2), Melkvee- en Varkenshouderij BOL (niveau 3 en 4)

Veehouderij is een uitdagende sector. Verdien jij graag je geld door het werken met dieren? Dat kan, er is volop werk voor jou! Wij leren je graag hoe je koeien en varkens verzorgt en hoe je een bedrijf runt. Een brede opleiding waarin je aspecten van de veehouderij en de wereld erom heen leert kennen.

Hovenier (BOL, gecombineerde leerweg BOL/BBL, BBL niveau 2 en 3 BOL/BBL)

Ben je creatief en lijkt het je leuk om tuinen aan te leggen en te onderhouden? De opleiding Hovenier is een afwisselende opleiding met baangarantie! Je bent in de buitenlucht aan het werk om de ideale groene omgeving te ontwerpen, aan te leggen of te onderhouden in een tuin, park of landschap. Ook het contact met klanten is een belangrijk onderdeel. De niveau 2-opleiding tot medewerker Hovenier volg je in 2 jaar.  De niveau 3-opleiding tot vakbekwaam Hovenier duurt 3 jaar. 

Tuin- en landschapsinrichting (BOL/BBL niveau 4)

Bij Tuin- en landschapsinrichting leer je hoe je tuinen, parken en andere groene ruimtes inricht, aanlegt en beheert. Je bent betrokken bij de praktische uitvoering van projecten en maakt ontwerp- en beheerplannen. Ook communicatie met de opdrachtgever en het aansturen van mensen in het werkveld spelen een belangrijke rol. Je maakt ook gebruik van innovaties zoals dak- en geveltuinen, 3D-ontwerpen, virtual reality en drones! 

Boomverzorging (BBL niveau 3)

Wil je weten hoe je een boom van duizenden kilo's verplant? Of leren hoe je met een klimuitrusting en motorkettingzaag boven in een grote boom aan het werk kunt? Met de praktische bbl-opleiding Boomverzorging/European Tree Worker word je een echte boomspecialist.

Over de aanbieder

Deze opleiding volg je bij Yuverta MBO in Tilburg, Den Bosch, Boxtel.

Agenda

Je moet ingelogd zijn om je aan te melden voor voorlichtingen en om specifieke locaties en tijden te kunnen zien.