Autotechniek niveau 2, 3 en 4

Niveau
MBO Niveau 2, MBO Niveau 3, MBO Niveau 4, MBO Meerdere Niveaus
Aanbieder
ROC Tilburg
Terug naar het overzicht

Over op deze opleiding

De informatie over deze opleiding is door ROC Tilburg voor het laatst bijgewerkt op 13 juli 2023

Met het diploma Basis Autotechnicus (niveau 2) kun je in een autowerkplaats of garagebedrijf gaan werken. Dat houdt in dat je auto’s of systemen daarvan kunt onderhouden, inspecteren en repareren. Ook kun je onderdelen vervangen en afstellen en je kunt accessoires in- en uitbouwen. Je werkt samen met collega’s van je eigen afdeling en van andere afdelingen, daarnaast heb je contact met klanten.

Met het diploma Allround Autotechnicus (niveau 3) ga je werken in een autowerkplaats of garagebedrijf. Dat houdt in dat je auto’s of systemen onderhoudt, inspecteert en repareert. Ook kun je onderdelen vervangen en afstellenen je kunt accessoires in-en uitbouwen. Je werkt samen met collega’s van je eigen afdeling en van andere afdelingen. Daarnaast heb je contact met klanten. 

Als Technisch Specialist Personenauto's (niveau 4) ben je de troubleshooter op de garagevloer. Dat betekent dat je goed naar de klant moet luisteren om te bepalen wat er mis is met de auto. Vervolgens maak je een plan van aanpak en zet je collega's aan het werk. Je werkt als zelfstandig technicus in de werkplaats van grote of kleine personenautodealers of universele autobedrijven. Je voert technische werkzaamheden uit aan personenauto's die voor een onderhoudsbeurt of een reparatie in de werkplaats staan. Ook begeleid je nieuwe medewerkers.  Vanwege je specialisme weet jij wat het technische probleem is en hoe dat op te lossen. 

 

Over de aanbieder

Deze opleiding volg je bij ROC Tilburg in Tilburg.

Agenda

Je moet ingelogd zijn om je aan te melden voor voorlichtingen en om specifieke locaties en tijden te kunnen zien.